ΣΤΡΕΣ: Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ...Όλοι έχουν βιώσει το στρες με κάποιον τρόπο. Από τη νοικοκυρά και τον εργαζόμενο, μέχρι το μαθητή. Η πίεση για απόδοση αυξάνεται, ενώ οι ρυθμοί της ζωής ολοένα και επιταχύνονται. Ζούμε πλέον σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς, απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια. Όλοι έχουν την επιθυμία να το αντιμετωπίσουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα; Ή ισχύει το αντίστροφο;

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να συνειδητοποιήσουμε τις επιπτώσεις του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.

ΣΥΝΟΨΗ

Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν τρόποι να τις αντιμετωπίσουμε.

Το πρόβλημα:

Οι σωματικές συνέπειες του στρες δε διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μεγάλος αριθμός ελεύθερων ριζών δημιουργεί οξειδωτικό στρες. Αυτό επιφέρει βλάβες στα κύτταρα και τις δομές τους.

Το αποτέλεσμα: Η σωματική και νοητική απόδοση μειώνεται.

Η λύση:

Για τον καλύτερο χειρισμό του στρες σε μακροχρόνιο επίπεδο συνιστώνται δύο βήματα:

1. Εξουδετέρωση του σωματικού στρες μέσω αντιοξειδωτικών - όπως είναι η ρεσβερατρόλη, το πράσινο τσάι, η χλωροφύλλη, η βιταμίνη Ε και το σελήνιο.

2. Τόνωση της παραγωγής ενέργειας για το σώμα και το νου - μέσω μικροθρεπτικών συστατικών, όπως είναι το συνένζυμο Q10, η L-καρνιτίνη, ο σίδηρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η χολίνη.

Αν εισάγετε λίγη άσκηση στην καθημερινότητά σας, θα παραμένουν πάντοτε ικανοποιητικά τα επίπεδα της σωματικής και νοητικής σας απόδοσής.

Τεστ στρεςΠόσο στρες έχεις; Ξεκινήστε τώρα